top of page

 

 

Vesterbro – hvem er du, og hvor går du hen?

Et dialogfilm projekt om Vesterbros mangfoldighed

 

Coexist er gået sammen med Historiefabrikken om dette projekt, hvis formål er at skabe en dialog om Vesterbro og om de forskellige mennesker, der hører til her, og hvordan man kan sætte ord på en fælles Vesterbro-identitet, der inkluderer alle.

 

Projektet udfordrer den dominerende fortælling om at Vesterbro som bydel har mistet sine oprindelige værdier ved at illustrere mangfoldigheden af stemmer og fortællinger om Vesterbro, som beskriver både en forandring og en kontinuitet af en Vesterbro-identitet.

 

Projektet bliver realiseret gennem fire kortfilm bestående af fortællinger med forskellige repræsentanter af Vesterbroere, hhv. de ”gamle” vesterbroere, de nye tilflyttere og Gadens folk.

 

De forskellige repræsentanter får via filmene et talerør, hvor de med deres egen stemme kan fortælle og dele synspunkter om livet og udviklingen på Vesterbro.

 

Første film, Vesterbros forandring, omhandler de såkaldte gamle vesterbroere. Anden film i rækken, Den hippeste bydel, handler om de nye tilflyttere. Tredje film vil komme til at handle om: Gadens folk. Og fjerde og sidste film Den fælles samtale vil handle om alle tre grupper.

 

Filmene fremvises på forskellige offentlige steder på Vesterbro, hvor de er redskab for en dialog mellem de forskellige mennesker der bor og færdes på Vesterbro.

 

Resultatet skulle gerne være en større gensidig forståelse for den mangfoldighed af personer, der udgør Vesterbro.

 

Projektet gennemføres bl.a. med støtte fra Vesterbro Lokaludvalg o i samarbejde med en række lokale aktører.

 

Læs mere på og se filmene lige her.

bottom of page